دسر ماست و خرما (فارس) - آکاایران ترکیب ماست و خرما از دیرباز در شهرهای جنوبی ایران مرسوم بوده و این غذای ساده به صورت یک دسر ساده و سبک همیشه در سفره جنوبی ها جایگاه ویژه ی خود را داشته است. یکی از شاعران، به نام " شیخ اطعمه " نیز شعری در این مورد سروده است: خرما و ماست دست در آغوش کرده اند و ز خار فارغ اند که در پای کنگر است در نوع سنتی این دسر، یک بشقاب خرمای هسته گرفته را در کنار یک کاسه ی ماست و سرشیر قرار می دادند و روی ماست را با پودر پسته تزئین می نمودند.ما نیز به نوعی از این دسر الگو برداری کرده و این دسر را به صورت مدرن تبدیل نموده ایم تا علاوه بر این که سفره زیباتر شود به دلیل داشتن پودر ژلاتین و خواص آن برای استخوان ها کودکان مان را نیز تشویق کنیم تا از این دسر ایرانی و مقوی استفاده نمایند مواد اولیه : پودر ژلاتیندو قاشق سوپخوری(۲۰ گرم)آب نصف پیمانه(۸۰ میلی لیتر)ماستیک و نیم پیمانه(۳۰۰ گرم)خرما بدون پوست و هسته ۱۲ عدد(۲۰۰ گرم)خامه شیرین شدهیک پیمانه(۲۰۰ گرم)عرق بیدمشکیک قاشق چایخوری(هفت میلی لیتر) طرز تهیه: پودر ژلاتین را با آب حل کرده و روی بخار آب قرار می دهیم تا رقیق شود. ماست و خرما را در مخلوط کن ریخته و به مدت یک دقیقه هم می زنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار داده تا یکدست شود و بعد از آن از روی حرارت برمی داریم. خامه را با همزن برقی زده تا فرم بگیرد و به همراه عرق بیدمشک به مخلوط ماست اضافه می کنیم. ژلاتین رقیق شده را به مواد بالا اضافه و مخلوط می کنیم. مایه را داخل قالب ریخته و به مدت شش تا هفت ساعت در یخچال قرار می دهیم تا دسر آماده شود، سپس در ظرف دلخواه سرو می نمائیم.
G4 Filter Changes The Way Of Filtrationنظرات این مطلب
تعداد صفحات : 21
درباره ما
وبلاگ سرگرمی و نشاط برای لذت بردن شما عزیزان طراحی شده است امیدواریم به شما خوش بگذره
اطلاعات کاربری
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی